GROENTE

Asperges, Wit

Asperges, Wit

Hollandse asperges; ook wel het witte goud genoemd. 
Een ware delicatesse die je, volgens ons, een paar keer moet eten zolang ze er zijn. 
Bewaar de asperges, gewikkeld in een vochtige theedoek, in de koelkast 
Op deze manier, blijven ze nog een dag of vijf, optimaal. 
€ 4,95
Bekijken
Aubergine

Aubergine

Bewaar aubergine, zonder verpakking, bij voorkeur buiten de koelkast. 
Op deze manier is het nog een dag of vijf te bewaren. 
€ 1,10
Bekijken
Avocado (eetrijp)

Avocado (eetrijp)

Avocado is in de laatste jaren zo ingeburgerd in onze keuken dat vrijwel iedereen het kent en of eet. 
Avocado is ontzettend veelzijdig in gebruik en erg gezond voor ons. 
Avocado bevat veel goede vetten en andere voedingsstoffen die goed zijn voor ons. 
Bewaar avocado, bij voorkeur buiten de koelkast, op kamertemperatuur. 
Avocado is na aankoop nog een dag of vijf te bewaren. 
€ 1,75
Bekijken
Bloemkool

Bloemkool

Bloemkool is het jaar rond goed verkrijgbaar. 
Volgens velen kan er niets tippen aan Hollandse Bloemkool; wij gaan daarin een heel eind mee. 
Echter, in de wintermaanden; als er geen Hollandse Bloemkool beschikbaar is, zijn er prima alternatieven. 
Doorgaans voeren wij, bij gebrek aan de Hollandse variant, Spaanse Bloemkool in de wintermaanden. 
De smaak is goed en zacht, net als de Hollandse. 
Bijkomend voordeel is, dat de Spaanse Bloemkool niet zo sterk geurt als andere buitenlandse variëteiten. 
€ 2,25
Bekijken
Bospeen

Bospeen

Bospeen groeit, anders dan de naam doet vermoeden, niet in het bos. 
Het zijn lange, vaak mooie dunne wortelen, die met groen en al verkocht worden in een bos. 
Bospeen is zoeter en voller van smaak dan bijvoorbeeld waspeen (losse worteltjes).
Doordat het groen aan de wortels zit, zijn de wortels langer houdbaar. 
Wanneer u de bospeen langer bewaard, wordt het loof minder van kwaliteit, maar de wortelen zelf niet. 
Wij adviseren dan ook het loof aan de wortelen te laten, i.v.m. de langere bewaartijd. 
€ 1,95
Bekijken
Bosui

Bosui

Na aankoop is bosui, in de koelkast, nog minimaal een dag of vijf te bewaren. 
€ 1,10
Bekijken
Broccoli

Broccoli

Broccoli is één van de meest gegeten groente in Nederland. 
Broccoli voorziet in de behoefte van diverse voedings- en bouwstoffen. 
De steel van de broccoli is na schillen en koken ook prima te eten. 
Na aankoop is broccoli, in de koelkast, een dag of vier goed te bewaren. 
€ 1,95
Bekijken
Champignons

Champignons

Champignons zijn niet te weg te denken uit de Nederlandse keuken. 
Veelal worden ze gebruikt als toevoeging in een gerecht,
maar ook de pure smaak van gebakken champignons is niet te versmaden. 
Champignons kun je het beste binnen vier dagen na aankoop consumeren. 
 
€ 1,25
Bekijken

Courgette

Courgette is een veelzijdig inzetbare groenten, welke zowel rauw als vaker verhit wordt gegeten. 
Courgette is rijk aan vezels en bevat weinig calorieën.
Courgette is prima buiten de koelkast te bewaren, dat geniet zelfs de voorkeur. 
Na aankoop is de courgette nog een dag of vijf houdbaar. 
€ 1,35
Bekijken
Gember

Gember

Naast een onmisbare smaakmaker in de keuken, is gember ook zeer geschikt om thee van te maken. 
Één of meerder stukjes afsnijden en heet water opgieten is genoeg voor een heerlijke kop thee. 
Gember is doorgaans een week of wat te bewaren. 
Bewaar gember, bij voorkeur, op kamertemperatuur in een droge omgeving. 
€ 0,75
Bekijken
Ijsbergsla

Ijsbergsla

Ijsbergsla is de makkelijker te bewaren variant van de kropsla. 
Het blad is iets knapperiger dan dat van kropsla. 
Na aankoop is de ijsbergsla, in de koelkast, zeker een dag of vijf te bewaren. 
€ 1,95
Bekijken
Kastanjechampignons

Kastanjechampignons

Kastanjechampignons zijn een sterker smakende variant dan de witte champignons. 
Over het algemeen zijn kastanjechampignons langer te bewaren dan de witte variant. 
Bewaar kastanjechampignons in een papieren zak in de koelkast. 
Op die manier zijn de kastanjechampignons een dag of vijf houdbaar. 
€ 1,50
Bekijken
Knoflook

Knoflook

Knoflook behoeft volgens ons geen verdere uitleg,
behalve dat onze knoflook wezenlijk verschilt met de knoflook die verpakt in netten wordt verkocht. 
De smaak en kwaliteit van onze knoflook steekt af ten opzichte van de voorverpakte varianten. 
Onze knoflook smaakt zoals knoflook hoort te smaken; na verhitting smaakt ze vol en zoetig. 

Inmiddels is knoflook zo ingeburgerd in onze keuken dat vrijwel niemand het niet gebruikt. 
Bewaar knoflook op kamertemperatuur dan blijft zij 1 tot 2 weken optimaal. 
€ 0,75
Bekijken
Komkommer

Komkommer

Komkommer is één van de meest veelzijdige groenten die er is. 
Hoewel komkommer de vrucht is van een plant,
rekent men de komkommer tot de groente familie. 
Onze komkommers zijn bij levering stevig en zonder gebreken. 
De smaak van onze komkommers is zeer goed te noemen evenals de kwaliteit. 
Komkommer is buiten de koelkast minimaal een dag of vijf te bewaren. 
€ 1,35
Bekijken
Koolraap

Koolraap

Koolraap; de een houdt ervan, een ander gruwelt er van. 
Met weinig calorieën en veel vitmanine is het een prima keuze in een AVG'tje.
Koolraap heef een vrij karakteristieke zoete smaak.
Dit knolgewas wordt vrijwel altijd gestoofd of gekookt gegeten. 
Koolraap is zowel gekoeld als ongekoeld een tot meerdere weken houdbaar. 
€ 1,75
Bekijken
Kropsla

Kropsla

Kropsla is een relatief oude en nog weinig gegeten soort sla. 
Hoewel het een wat ouder soort is, is de smaak niet te evenaren. 
Het blad is wat zachter en minder knapperig dan bijvoorbeeld de ijsbergsla, 
maar de smaak daarentegen is veel voller. 
Bewaar kropsla, bij voorkeur in keukenrol gewikkeld in de koelkast. 
Op die manier is kropsla nog een dag of vier te bewaren. 
€ 1,50
Bekijken
Paprika Geel

Paprika Geel

 
Paprika's zijn inmiddels vrijwel onmisbaar geworden in de gemiddelde keuken. 
Door de veelzijdigheid in gebruik, is het prettig om standaar een paprika in huis te hebben. 
Paprika's zijn na aankoop nog een dag of vijf te bewaren. 
Bewaar paprika's bij voorkeur buiten de koelkast. 
 
€ 1,10
Bekijken
Paprika, Rood

Paprika, Rood

Paprika's zijn inmiddels vrijwel onmisbaar geworden in de gemiddelde keuken. 
Door de veelzijdigheid in gebruik, is het prettig om standaar een paprika in huis te hebben. 
Paprika's zijn na aankoop nog een dag of vijf te bewaren. 
Bewaar paprika's bij voorkeur buiten de koelkast. 
€ 1,10
Bekijken
Peterselie, krul

Peterselie, krul

Peterselie is een veel gebruikt kruid in de Nederlandse keuken. 
Het is een ontzettend veelzijdig kruid wat prima te bewaren is. 
Na aankoop is peterselie nog zeker een dag of vijf te bewaren. 
Bewaar het in de koelkast in een luchtdichte verpakking. 
€ 1,50
Bekijken
Pijnboompitten

Pijnboompitten

Welke keuken kan nog zonder pijnboompitten?
Vaak als toevoeging in een gerecht,
maar soms ook als essentieel onderdeel zoals in bijvoorbeeld pesto.
Pijnboompitten zijn prima te bewaren op een koele, donkere plaats. 
Bewaar de pijnboompitten in een luchtdichte verpakking, dan blijven ze lang goed. 
€ 3,95
Bekijken
Prei

Prei

Prei is een groente die al sinds mensenheugenis gegeten wordt. 
Naast "gewoon groente" is prei ook een onmisbare smaakmaker in meerdere gerechten.
Prei is relatief goed te bewaren in de koelkast, na aankoop tenminste nog een dag of vijf.
€ 1,50
Bekijken
Puntpaprika

Puntpaprika

Puntpaprika is aanzienlijk zoetere variant dan de gewone paprika. 
De kenmerkende zoete smaak is wat de populariteit de laatste jaren heeft vergroot. 
De schil van een zoete puntpaprika is dunner dan die van de gewone paprika, waardoor het makkelijker te verteren is. 
€ 1,75
Bekijken
Radijs

Radijs

Radijs is in de verpakking, in de koelkast, nog een dag of vijf te bewaren. 
€ 1,50
Bekijken
Uien, Rood

Uien, Rood

Rode uien verschillen in wezen niet veel met de witte uien.
Uiteraard is het uiterlijk vanwege de kleur anders maar qua vorm en dergelijke komt het aardig overeen. 
De smaak van rode ui is milder dan die van de normale ui, 
echter niet zo mild als de smaak van sjalotten. 
Rode Uien zijn doorgaans een aantal weken houdbaar. 
€ 1,50
Bekijken
Romanesco

Romanesco

Romanesco is een variant op de gewone bloemkool. 
De smaak zweeft volgens ons ergens tussen bloemkool en broccoli.
Het is iets frisser van smaak dan bloemkool en wat zachter dan broccoli. 
De kleur verschilt van geel/groen tot groen, afhankelijk van de tijd van het jaar. 
Romanesco is vanwege de smaak en structuur een zeer kindvriendelijke groente. 
€ 3,95
Bekijken
Sperziebonen (zonder draad)

Sperziebonen (zonder draad)

Sperziebonen is een zeer veelzijdige groente. 
In vele gerechten en toepassingen zijn sperziebonen een welkom onderdeel.
Onze sperziebonen zijn gegarandeerd zonder draad.
Dat is heerlijk eten zonder ergernis!

Bewaar sperziebonen in een papieren zak in de koelkast. 
Op die manier zijn sperziebonen een dag of vijf te bewaren. 
€ 3,25
Bekijken
Spinazie (blad)

Spinazie (blad)

Spinazie is een van de meest bekende soorten bladgroente. 
Door de jaren heen, zijn we in de Nederlandse keuken spinazie op steeds manieren gaan toepassen. 
Tegenwoordig wordt het gebruikt om te roerbakken, als basis(ingrediënt) voor salades,
als vulling voor pasta's en bladerdeeg en ga zo maar door. 
Wij verkopen onze spinazie los en ongewasssen, hierdoor is vrijwel elke gewenste hoeveelheid te realiseren. 
Ondanks dat de spinazie niet is gewassen, is zij vrijwel altijd vrij van zand en dergelijke. 
Ons advies is: voor gebruik minimaal eenmaal spoelen. 
€ 1,95
Bekijken
Spitskool

Spitskool

Spitskool is een van de meest veelzijdige groenten die in de Nederlandse keuken wordt gebruikt. 
Rauw, stoven, wokken, bakken, spitskool is voor heel veel bereidingswijze geschikt. 
Het blad is knapperig en sappig, maar wat zachter dan bijvoorbeeld witte kool. 
Spitskool is , na aankoop, in de koelkast doorgaans een kleine week houdbaar. 
€ 1,95
Bekijken
Spruiten

Spruiten

Spruiten zijn de laatste jaren populair geworden, vanwege de mildere smaak. 
Waar spruiten vroeger een erg sterke koolsmaak hadden,
teelt men tegenwoordig op een mildere smaak. 
Spruiten is een typische seizoensgroente die verkrijgbaar is in het najaar en de winter. 
Bewaar spruiten in een papieren zak, in de koelkast, dan zijn ze nog een dag of vijf houdbaar. 
€ 1,50
Bekijken
Tros-Cherrytomaatjes

Tros-Cherrytomaatjes

Tros-cherrytomaatjes zijn een variant op de gewone cherrytomaatjes.
Tros-cherrytomaatjes zijn aanzienlijk zoeter en voller van smaak.
De kleur varieert van oranje/rood tot dieprood.
Tros-cherrytomaatjes kopen wij in op smaak en houdbaarheid. 
Beiden zijn zeer consistent, de uitgave is weliswaar iets groter,
maar u kunt er vanuit gaan dat u een prachtig product in huis haalt 

Tros-cherrytomaatjes zijn na aankoop, al dan niet in de koelkast, minimaal een week te bewaren. 
 
€ 2,50
Bekijken

Trostomaten

Trostomaten; aan de tak, zoals het hoort. 
Trostomaten zijn veelal voller van smaak, dan ronde tomaten die los worden verkocht. 
Het feit dat ze nog aan de tros vastzitten, maken ze vaak beter houdbaar. 
€ 2,15
Bekijken
Uien

Uien

Één van de meest gebruikte smaakmakers in vrijwel iedere keuken is de ui. 
Uien zijn lekker, voedzaam en makkelijk te bewaren. 
Bewaar de uien, liefst zonder verpakking, op kamertemperatuur, liefst iets koeler. 
Uien zijn na aankoop, nog één tot enkele weken te bewaren. 
€ 1,50
Bekijken
Venkel

Venkel

De tijd dan venkel slechts gegeten werd als groente bij de aardappels en het vlees of vis, is geweest. 
Venkel wordt tegenwoordig op vele manieren toegepast en is naast groente ook een serieuze smaakmaker. 
Bewaar venkel in de koelkast, op die manier blijft de venkel zo lang mogelijk vers. 
€ 2,25
Bekijken
Winterpeen

Winterpeen

Winterpeen is onmisbaar in veel gerechten en daardoor onmisbaar in de basis van veel keukens. 
Wij kiezen voor ongewassen winterpeen, dit geeft vaak wat rommel en viezigheid. 
Het grote voordeel van de rommel en viezigheid het zand van de winterpeen geeft, 
is de aanzienlijk langere houdbaarheid. 
Het verschil in houdbaarheid tussen gewassen en ongewassen winterpeen is vaak meer dan een week. 
€ 1,50
Bekijken
Witlof

Witlof

Witlof is een zeer veelzijdige groente, die zowel rauw als verhit gegeten kan worden. 
Bewaar witlof in de papieren zak, in de koelkast, op die manier is het een dag of vijf te bewaren. 
€ 2,25
Bekijken
Zoete Bataat

Zoete Bataat

Zoete bataat of: zoete aardappel is de laatste jaren steeds populairder geworden. 
Hoewel het een knolgewas is en geen aardappel, wordt het vaak gebruikt als alternatief voor aardappel. 
En dat gaat prima, de kook- en bakeigenschappen komen aardig overeen,
echter de kooktijd is aanzienlijk korter. 
Een zoete bataat is kruidiger en aanzienlijk zoeter van smaak dan een gewone aardappel. 

Zoete bataat is het jaar rond  verkrijgbaar. 
€ 1,50
Bekijken

Zuurkool (vers uit 't vat)

Zuurkool, zoals wij het kennen van vroeger!
Direct uit de emmer, (wat vroeger het vat was) direct mee naar huis. 
In de koelkast is zuurkool nog prima een week te bewaren. 
(Zo niet langer)
€ 1,35
Bekijken