Basilicum
Basilicum is een heerlijke smaakmaker in de keuken.
Naaste de heerlijke geur, geeft het een aangename smaakboost aan menig (Italiaans) gerecht.
Volgens de overlevering hebben fruitvliegjes een hekel aan BasilIcum;
een plant Basilicum in de keuken zou het fruitvliegjes probleem snel moeten verhelpen.
Wij kunnen dit niet onderstrepen, maar het advies om standaard een Basilicumplant in de keuken te hebben, juichen wij van harte toe.
Bewaar Basilicum nooit in de koelkast! Basilicum is een koude gevoelig product.
Wanneer Basilicum te koud wordt bewaard, zal het blad donker tot zwart kleuren
en niet meer te gebruiken zijn.
Bewaar Basilicum op een lichte plaats, op kamertemperatuur, of in iedere geval warmer dan 15° C.
Geef de plant van tijd tot tijd een scheutje water, op deze manier gaat de plant verrassend lang mee.
Wanneer u de plant water wilt geven, zet de plant voor die tijd op een waterbestendige ondergrond.